Βάιος Παπαδημητρίου Χειρουργός Ουρολόγος Ανδρολόγος στη Λαμία. Ουροδυναμικός έλεγχος, Εύκαμπτη κυστεοσκόπηση, Βιοψία προστάτη, Υπερπλασία προστάτη, Ουροδυναμική μελέτη, Ουρολογικά προβλήματα, Υπερηχογράφημα νεφρών κύστης προστάτη.

Άρθρα


news_image

Τα φάρμακα του προστάτη και τι γίνεται με τα βότανα;

Τα φάρμακα είναι μία καλή επιλογή σε άνδρες με μέτριας ή σοβαρής βαρύτητας συμπτώματα από την καλοήθη υπερπλασία του προστάτη που επιθυμούν ανακούφιση από αυτά. Τι ισχύει για τα βότανα και τα φυτικά σκευάσματα;
περισσότερα


news_image

Ποιες εξετάσεις πρέπει να κάνετε για τον προστάτη;

Η καλοήθης υπερπλασία του προστάτη είναι η διόγκωση του αδένα που συμβαίνει στους περισσότερους άνδρες με την πάροδο των ετών.Καταρχήν ο ουρολόγος πρέπει να σας πάρει ένα σωστό ιστορικό. Θα ρωτήσει για τα συμπτώματά σας, τη διάρκειά τους και πόσο επηρεάζουν την ποιότητα ζωής σας. Στη συνέχεια ακολουθεί η κλινική εξέταση, ο γιατρός δηλαδή θα σας εξετάσει.
περισσότερα


news_image

Μεταμόσχευση πέους: είναι εφικτή;

Το πέος μορφολογικά παρουσιάζει τρία τμήματα: τη ρίζα, το σώμα και τη βάλανο. Η ρίζα του πέους προσφύεται ισχυρά στα οστά της λεκάνης. Το σώμα του πέους είναι κινητό και ελεύθερο και καταλήγει στη βάλανο του πέους, από την οποία χωρίζεται με τη στεφανιαία αύλακα. Μπορεί το πέος να μεταμοσχευθεί;
περισσότερα


news_image

Η ουρηθρίτιδα και η σχέση της με την ερωτική επαφή

Η ουρηθρίτιδα (φλεγμονή της ουρήθρας) αποτελεί ειδική μορφή ουρολοίμωξης και είναι περισσότερη συχνή σε νέους άνδρες. Γενικά συνήθως θεωρείται σεξουαλικά μεταδιδόμενη νόσος. Τι πρέπει να γνωρίζουν οι άνδρες για την ουρηθρίτιδα;
περισσότερα


news_image

Πέτρες στους νεφρούς: ερωτήσεις και απαντήσεις

Η νεφρολιθίαση (πέτρες στους νεφρούς) αποτελεί μία από τις συχνότερες παθήσεις του ουροποιητικού συστήματος και φαίνεται να αφορά το 15% περίπου του γενικού πληθυσμού.Παρακάτω θα βρείτε απαντήσεις σε συχνά ερωτήματα που δεχόμαστε από τους ασθενείς με νεφρολιθίαση.
περισσότερα


news_image

Δυσκολία στην ούρηση και η σημασία της ροομετρίας

Η δυσκολία στην ούρηση συνήθως δεν είναι αιφνίδια αλλά σταδιακή. Η δυσκολία στην ούρηση συνοδεύεται από καθυστέρηση στο χρόνο ροής και συχνά από διακοπτόμενη ροή, τα ούρα δηλαδή σταματούν και ξαναξεκινάνε. Συνήθως πρόκειται για άνδρες μετά την ηλικία των 50 ετών.Μία πολύ χρήσιμη εξέταση στην αξιολόγηση της δυσκολίας στην ούρηση είναι η ροομετρία.
περισσότερα


news_image

Ο καρκίνος όλο και συχνότερος: 1 στους 5 άνδρες και 1 στις 6 γυναίκες.

Ο καρκίνος αποτελεί μία από τις συχνότερες αιτίες θανάτου σε όλες τις ηλικίες. Το 2018 υπολογίζεται ότι θα διαγνωστούν περίπου 20 εκατομμύρια νέα περιστατικά καρκίνου,από τα οποία τα μισά περίπου θα καταλήξουν από τη νόσο σύμφωνα με τις πολύ πρόσφατες εκτιμήσεις του International Agency for Research on Cancer (IARC).
περισσότερα


news_image

Επηρεάζουν τα ανδρικά εσώρουχα τη γονιμότητα;

Αρκετές μελέτες των τελευταίων 30 ετών έχουν αποδείξει τη σταδιακή επιδείνωση της ποιότητας του ανδρικού σπέρματος στις ανεπτυγμένες Δυτικές χώρες τον 20ο και 21ο αιώνα. Επίσης άλλες μελέτες τονίζουν την ελάττωση των επιπέδων τεστοστερόνης στους άνδρες του Δυτικού κόσμου τα τελευταία 100 χρόνια. Αυτές οι αρνητικές αλλαγές μπορεί να σχετίζονται με περιβαλλοντικούς και lifestyle παράγοντες.
περισσότερα


news_image

Πίνουμε περισσότερο νερό για λιγότερες ουρολοιμώξεις!

Η οξεία κυστίτιδα αποτελεί τη συχνότερη μορφή ουρολοίμωξης, ειδικά στη γυναίκα. Εκδηλώνεται με συμπτώματα όπως πόνος και κάψιμο στην ούρηση, συχνουρία και αιματουρία. Η πιο συχνή αιτία είναι το Escherichia Coli ή κολοβακτηρίδιο.Συχνά προτείνουμε σε γυναίκες με συχνές ουρολοιμώξεις να πίνουν προληπτικά πολύ νερό, χωρίς όμως αυτό ως σήμερα να έχει αποδειχθεί.
περισσότερα


news_image

Ακράτεια ούρων και τα είδη της

Η ακράτεια ούρων ορίζεται από τη Διεθνή Εταιρεία Εγκράτειας ως κάθε ακούσια απώλεια ούρων. Αποτελεί πολύ συχνότερη πάθηση στις γυναίκες από ότι στους άνδρες με σημαντική αύξηση του επιπολασμού της στις μεγαλύτερες ηλικίες. Η πάθηση έχει σημαντική κοινωνική διάσταση αφού συχνά συνδυάζεται με αίσθημα ντροπής, απομόνωση και κατάθλιψη.
περισσότερα