Βάιος Παπαδημητρίου Χειρουργός Ουρολόγος Ανδρολόγος στη Λαμία. Ουροδυναμικός έλεγχος, Εύκαμπτη κυστεοσκόπηση, Βιοψία προστάτη, Υπερπλασία προστάτη, Ουροδυναμική μελέτη, Ουρολογικά προβλήματα, Υπερηχογράφημα νεφρών κύστης προστάτη.

Άρθρα


news_image

Ο αυνανισμός προκαλεί στυτική δυσλειτουργία;

Ο αυνανισμός, είτε ο ατομικός είτε η επαφή με το αιδοίο της ερωτικής συντρόφου, είναι μία φυσιολογική πρακτική και συνήθως ακίνδυνη. Στην πραγματικότητα ο αυνανισμός μπορεί να έχει ευεργετικές δράσεις.
περισσότερα


news_image

Πόσο πρέπει να διαρκεί το σεξ;

Δεν υπάρχει επίσημος κανόνας για τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Ο χρόνος του σεξ διαφέρει και ποικίλει ανάμεσα στα ζευγάρια και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως τις προτιμήσεις τους, τις συνθήκες, την ηλικία και το πώς τελικά ορίζει ο καθένας τη διάρκεια του σεξ!
περισσότερα


news_image

Ποια είναι η 'σωστή' συχνότητα σεξουαλικών επαφών;

Είναι στη φύση των ανθρώπων να αναρωτιόμαστε συχνά αν κάνουμε πιο συχνά ή πιο αραιά σεξ από τους υπόλοιπους. Αλλά είναι πραγματικά μία δύσκολη ερώτηση για να απαντηθεί!Πολλοί παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν τη συχνότητα των σεξουαλικών επαφών, όπως η ηλικία, η σχέση του ζευγαριού, η εργασία και τα ωράρια και πολλά ακόμα!
περισσότερα


news_image

Πολλαπλοί οργασμοί: τι και πόσο συχνοί είναι;

Πολλαπλοί οργασμοί ορίζεται η κατάσταση κατά την οποία κάποιος/κάποια φτάνει σε κορύφωση-οργασμό πάνω από μία φορά στην ίδια περίοδο σεξουαλικής δραστηριότητας (αλληλουχία οργασμών). Οι πολλαπλοί οργασμοί είναι συχνότεροι στις γυναίκες, αλλά δεν αφορούν όλο το γυναικείο πληθυσμό.
περισσότερα


news_image

Βραχύς ή κοντός χαλινός ή 'πετσάκι' του πέους

Ο βραχύς ή κοντός χαλινός (ή το ‘πετσάκι’ του πέους στην καθομιλουμένη) είναι μία πολύ συχνή πάθηση. Χαρακτηριστικά ο χαλινός ‘τραβάει’ και γωνιώνει τη βάλανο από την κάτω πλευρά στην 6η ώρα. Μπορεί συχνά να δημιουργεί συμπτώματα, όπως πόνος κατά τη στύση ή αιμορραγία κατά την επαφή. Επίσης μπορεί να είναι τόσο έντονη η τάση που να μην επιτρέπει τη διείσδυση του πέους στον κόλπο.
περισσότερα


news_image

Αιματουρία ή αίμα στα ούρα σε άνδρες και γυναίκες

Η ανώδυνη μακροσκοπική αιματουρία (αίμα στα ούρα χωρίς πόνο) είναι ένα σοβαρό σύμπτωμα και πρέπει ο άνδρας ή η γυναίκα να επισκεφτούν οπωσδήποτε ουρολόγο. Στους ενήλικους θα πρέπει να θεωρείται ύποπτο για κακοήθεια οργάνου του ουροποιητικού, έως αποδείξεως του αντιθέτου.
περισσότερα


news_image

Η χρήση του κινητού τηλεφώνου επηρεάζει αρνητικά την μνήμη μας

Αυτό είναι το εύρημα μελέτης από την Ελβετία που μόλις δημοσιεύτηκε. Η ταχεία εξάπλωση τις τελευταίες δεκαετίες των τεχνολογιών επικοινωνίας οδήγησαν στην αύξηση της έκθεσης του ανθρώπινου οργανισμού σε ηλεκτρομαγνητικά κύματα και ραδιοσυχνότητες σε όλο τον κόσμο. Η πιο συχνή πηγή έκθεσης του εγκεφάλου σε αυτά τα κύματα είναι η απευθείας χρήση του κινητού στο αυτί μας.
περισσότερα


news_image

Μπορεί η σωματική άσκηση να βελτιώσει τη σεξουαλική ζωή;

Ναι, φαίνεται ότι μπορεί! Η τακτική άσκηση βοηθά τη στύση μας μέσω πολλών μηχανισμών! Η στύση του πέους είναι ένα νευραγγειακό φαινόμενο υπό ορμονικό έλεγχο, αποτέλεσμα πολλών αγγειακών και νευρολογικών μηχανισμών που αλληλεπιδρούν μεταξύ τους με σκοπό την υπό πίεση συγκέντρωση του αίματος στα σηραγγώδη σώματα του πέους και την επίτευξη τελικά σκληρότητας.
περισσότερα


news_image

Βιοψία του προστάτη

Η βιοψία του προστάτη είναι ο μόνος τρόπος για να επιβεβαιωθεί ή να αποκλειστεί ο καρκίνος του προστάτη σε άνδρες με υποψία της νόσου. Είναι μία ειδική επεμβατική διαδικασία που γίνεται καθοδηγούμενα με τον διορθικό υπερηχογράφο, μέσα δηλαδή από το ορθό. Πάγια προσωπική άποψη του κυρίου Παπαδημητρίου είναι ότι η βιοψία δεν πρέπει να γίνεται στο χώρο του ιατρείου, αλλά στην κλινική για λόγους ασφαλείας.
περισσότερα


news_image

Γιατί οι ουρολοιμώξεις είναι συχνές το καλοκαίρι;

Η οξεία κυστίτιδα είναι η οξεία φλεγμονή της ουροδόχου κύστης. Είναι η συχνότερη μορφή ουρολοίμωξης, πολύ συχνή στις γυναίκες και μπορεί να εμφανιστεί σε όλες τις ηλικίες. Γιατί όμως είναι συχνότερη τους καλοκαιρινούς μήνες; Και τι πρέπει να προσέχουμε;
περισσότερα