Βάιος Παπαδημητρίου Χειρουργός Ουρολόγος Ανδρολόγος στη Λαμία. Ουροδυναμικός έλεγχος, Εύκαμπτη κυστεοσκόπηση, Βιοψία προστάτη, Υπερπλασία προστάτη, Ουροδυναμική μελέτη, Ουρολογικά προβλήματα, Υπερηχογράφημα νεφρών κύστης προστάτη.

Άρθρα


news_image

Τι μπορούμε να κάνουμε προληπτικά για τις πέτρες των νεφρών;

Οι λίθοι του ουροποιητικού συστήματος αποτελούν μία εξαιρετικά συχνή πάθηση. Έχει βρεθεί ότι η πιθανότητα σχηματισμού νέου λίθου ένα χρόνο μετά το αρχικό επεισόδιο νεφρολιθίασης φθάνει το 10-15%.Εδώ θα βρείτε χρήσιμες συμβουλές για την πρόληψη των υποτροπών της λιθίασης.
περισσότερα


news_image

Μπορεί το πέος να σπάσει; Η απάντηση είναι ναι!

Το κάταγμα του πέους αποτελεί μία από τις επείγουσες ουρολογικές καταστάσεις, η οποία ευτυχώς δεν είναι ιδιαίτερα συχνή και εμφανίζεται συχνότερα σε χώρες πέριξ της Μεσογείου. Ο τραυματισμός γίνεται συνήθως κατά τη βίαιη σεξουαλική επαφή και απαιτείται άμεση αντιμετώπιση.
περισσότερα


news_image

Καλοήθης υπερπλασία του προστάτη και πρόληψη

Η καλοήθης υπερπλασία του προστάτη είναι η διόγκωση του αδένα που συμβαίνει στους περισσότερους άνδρες με την πάροδο των ετών. Οι μισοί άνδρες μετά την ηλικία των 60 ετών θα έχουν συμπτώματα από τη διόγκωση. Υπάρχουν όμως τρόποι να προλάβουμε την πάθηση;
περισσότερα


news_image

Στυτική δυσλειτουργία και καρδιακή νόσος

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει έντονο επιστημονικό ενδιαφέρον για τη σχέση που μπορεί να έχει η στυτική δυσλειτουργία με τη νόσο των στεφανιαίων αγγείων της καρδιάς. Φαίνεται λοιπόν ότι οι άνδρες με στυτική δυσλειτουργία εμφανίζουν σημαντικά αυξημένο κίνδυνο για έμφραγμα του μυοκαρδίου.
περισσότερα


news_image

Καρκίνος του προστάτη σε νεότερους άνδρες

Ο καρκίνος του προστάτη αποτελεί σήμερα το συχνότερο καρκίνο στους άνδρες του Δυτικού κόσμου και τη δεύτερη αιτία θανάτου από καρκίνο. Η διάγνωση συνήθως γίνεται σε μεγαλύτερες ηλικίες (άνω των 60 ετών), υπάρχουν όμως και αρκετοί νέοι άνδρες που θα διαγνωσθούν με βιοψία, ακόμα και κάτω των 50 ετών.
περισσότερα


news_image

Kαρκίνος ουροδόχου κύστεως και κάπνισμα

Έχουν αναφερθεί διάφοροι παράγοντες κινδύνου για την ανάπτυξη της νόσου, όπως χημικά καρκινογόνα, η κατάχρηση αναλγητικών φαρμάκων, οι χρόνιες λοιμώξεις της κύστεως και η κληρονομικότητα. Ισχυρότερος όμως παράγοντας κινδύνου επιβεβαιωμένα φαίνεται ότι είναι το κάπνισμα.
περισσότερα


news_image

Ηχορύπανση και υπέρταση

Ως σήμερα υπάρχουν ενδείξεις ότι η έκθεση σε επαγγελματικούς θορύβους και θορύβους της οδικής κυκλοφορίας σχετίζεται με αρνητικά αποτελέσματα για την υγεία. Η έκθεση στο θόρυβο έχει επίσης σχετιστεί με κακή ποιότητα-διακοπές του ύπνου. Για το θόρυβο των αεροδρομίων δεν υπάρχει ισχυρή βιβλιογραφία.
περισσότερα


news_image

Σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα και οι νέοι

Τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα παρουσιάζουν ραγδαία αύξηση τις τελευταίες 2 δεκαετίες. Σύμφωνα με το Αμερικάνικο Κέντρο ελέγχου και πρόληψης νοσημάτων, σχεδόν τα μισά από τα 19 εκατομμύρια περιστατικά σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων ανά έτος αφορούν νέους άνδρες 15 έως 24 ετών.
περισσότερα