Βάιος Παπαδημητρίου Χειρουργός Ουρολόγος Ανδρολόγος στη Λαμία. Ουροδυναμικός έλεγχος, Εύκαμπτη κυστεοσκόπηση, Βιοψία προστάτη, Υπερπλασία προστάτη, Ουροδυναμική μελέτη, Ουρολογικά προβλήματα, Υπερηχογράφημα νεφρών κύστης προστάτη.

Άρθρα


news_image

Αιμοσπερμία ή αίμα στο σπέρμα

Η αιμοσπερμία είναι η παρουσία προσμίξεων αίματος στο σπέρμα. Το σπέρμα μπορεί να είναι κόκκινο, ροζέ, καφέ ή να έχει μικρά κομμάτια-πήγματα. Συνήθως εμφανίζεται σε νέους άνδρες από 30-45 ετών. Η αιμοσπερμία είναι ένα φοβερά θορυβώδες σύμπτωμα για τον άνδρα.
περισσότερα


news_image

Σχετίζεται η ερωτική πράξη με την καρδιακή ανακοπή;

Η σεξουαλική δραστηριότητα αποτελεί ένα εξαιρετικά σημαντικό κομμάτι της ποιότητας ζωής. Όμως δεν είναι ακίνδυνη. Η ερωτική επαφή πρακτικά είναι μία μορφή αερόβιας φυσικής άσκησης που απαιτεί ικανότητα του οργανισμού να 'ανεβάσει' σφύξεις και να έχει επαρκή καρδιακή λειτουργία, ώστε να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις για καρδιακό έργο.
περισσότερα


news_image

Εύκαμπτη κυστεοσκόπηση: τι είναι και ποια τα πλεονεκτήματά της;

Η εύκαμπτη κυστεοσκόπηση αποτελεί την πιο σύγχρονη μέθοδο ενδοσκόπησης της ουρήθρας και της ουροδόχου κύστεως. Το ιατρείο μας διαθέτει δύο σύγχρονα εύκαμπτα κυστεοσκόπια για την ενδοσκόπηση των ασθενών στο χώρο του ιατρείου με τοπική αναισθησία, χωρίς μέθη (εύκαμπτο βίντεοκυστεοσκόπιο STORZ-CMOS και εύκαμπτο ινοπτικό κυστεοσκόπιο WOLF).
περισσότερα


news_image

Μπορεί ο καφές να επηρεάσει τη στύση μας;

Μπορεί η μέρα μας να ξεκινήσει χωρίς να πιούμε έναν καφέ; Για τους περισσότερους μάλλον όχι… Οι πιο ωραίες συναντήσεις γίνονται πάνω από ένα φλιτζάνι καφέ. Οι φίλοι βρίσκονται και λένε τα νέα τους με έναν καφέ. Οι αγουροξυπνημένοι, οι μερακλήδες, οι πικραμένοι, οι χωρισμένοι, όλοι έχουν κάτι κοινό: τον καφέ! Τι γίνεται όμως με τη στύση;
περισσότερα


news_image

Διουρηθρική και turis προστατεκτομή: μύθοι και πραγματικότητες

Η διουρηθρική προστατεκτομή αποτελεί τη δημοφιλέστερη μέθοδο χειρουργικής αντιμετώπισης της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη.Με τη διουρηθρική προστατεκτομή δεν υπάρχουν τομές στο δέρμα. Η αφαίρεση γίνεται με ένα ειδικό εργαλείο που λέγεται ρεζεκτοσκόπιο μέσα από την ουρήθρα. Εξέλιξη της διουρηθρικής προστατεκτομής τα τελευταία χρόνια αποτελεί η Turis προστατεκτομή.
περισσότερα


news_image

Η συχνότερη εκσπερμάτιση προστατεύει από τον καρκίνο του προστάτη!

Η συχνότερη εκσπερμάτιση στην ενήλικο ζωή έχει προστατευτική δράση έναντι του καρκίνου του προστάτη, ειδικά για τη νόσο χαμηλού κινδύνου.Αυτό φαίνεται σε σημαντική πρόσφατη δημοσίευση που δημοσιεύτηκε στο έγκριτο ουρολογικό περιοδικό European Urology.
περισσότερα


news_image

Βαλανοποσθικές συμφύσεις ή συμφύσεις πέους στα παιδιά

Οι βαλανοποσθικές συμφύσεις ή συμφύσεις του πέους αποτελούν κομμάτι της φυσιολογικής ανατομίας των νεογνών και βρεφών. Συνήθως λύνονται μόνες τους χωρίς ιατρική παρέμβαση μέχρι την ηλικία των 4 ετών, κυρίως λόγω των φυσιολογικών βραδινών στύσεων του παιδιού. Ωστόσο υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί να παραμένουν μέχρι την εφηβική ηλικία και να προκαλούν προβλήματα.
περισσότερα


news_image

Κολικός του νεφρού: συμπτώματα και πώς αντιμετωπίζεται

Ο κολικός του νεφρού είναι ο ισχυρότερος ίσως πόνος στον ανθρώπινο οργανισμό. Συνήθως αρχικά η αντιμετώπιση γίνεται στο σπίτι με παυσίπονα και αναμονή. Διαβάστε παρακάτω τις χειρουργικές επιλογές του ουρολόγου, όταν ο λίθος δεν αποβάλλεται μόνος του.
περισσότερα


news_image

Τι είναι η συχνουρία και η επιτακτικότητα στην ούρηση;

Η επιτακτικότητα ορίζεται από τη Διεθνή Εταιρία Εγκράτειας ως η ξαφνική έντονη επιθυμία για ούρηση που είναι αδύνατο να ανασταλεί. Ο άνδρας ή η γυναίκα χαρακτηριστικά αναζητούν αγωνιωδώς τουαλέτα και συχνά δεν προλαβαίνουν να φθάσουν και χάνουν ούρα (επιτακτική ακράτεια).
περισσότερα


news_image

Ο ουροδυναμικός έλεγχος (ουροδυναμική μελέτη) και η σημασία του

Ο ουροδυναμικός έλεγχος (ή ουροδυναμική μελέτη) είναι μία εξειδικευμένη εξέταση που αποτελεί τον καλύτερο τρόπο αντικειμενικής εκτίμησης της λειτουργίας και δυσλειτουργίας του κατώτερου ουροποιητικού συστήματος σε άνδρες και γυναίκες. Στο ιατρείο μας λειτουργεί σύγχρονο Ουροδυναμικό Εργαστήριο και Νευροουρολογικό Ιατρείο, το οποίο είναι και το μοναδικό στους νομούς της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
περισσότερα